Tuokko Sivuston tarkoitus on herättää keskustelua kansallisista ja henkisistä arvoista snellmanilaisessa hengessä.

Luuleeko Soini tosiaan...

  • Kohta impivaarallisuus kielletään direktiivillä
    Kohta impivaarallisuus kielletään direktiivillä

Luuleeko Soini tosiaan, että olemalla puolesta ja vastaan kaikkiin keskeisiin kysymyksiin PS pystyy nousemaan takaisin suosion aallonharjalle. Jytkyn myötä perussuomalaisten politiikkaan tuli valtaanpyrkimysten mukanaan tuomaa laskelmoivaa salakavaluutta ja hoipertelua tärkeissä arvoissa.

 

Myönnettäköön Soinin kriitiikin usein osuvan kohdalleen, vaikka niiden perusteella tehdyt johtopäätökset hänellä pahasti ontuvat. Ollakseen uskottava vaihtoehto, täytyisi tuoda julki oma realistinen ja toteuttamiskelpoinen ohjelma. Pidemmän päälle ei voi vaan laukoa ympäriinsä.

 

Otettakoon tarkasteluun Soinin ja PS:n Eu- ja Nato- kannanotot. Vähemmän mutta parempaa EU:ta, niinkö se oli? On täysin toivotonta muuttaa EU:ta, joka on Suomelle ongelma juuri siksi, ettei Suomen ääni kuulu niissä pöydissä, joissa asioista päätetään ja siten Suomen ja vielä vähemmän PS:n on mahdotonta vaikuttaa siihen, millaisilla päätöksillä Suomea lypsetään taloudellisesti, sotilaallisesti ja kulttuurisesti EU- tai Nato- maiden toimesta.

 

Pystyykö Suomi vaikuttamaan EU:n ja USA:n välisiin vapaakauppaneuvotteluihin? Suomelle on varattu peesaajan osa näissäkin neuvotteluissa. Isot maat sopivat ja Suomi sopeutuu päätöksiin. Kansanvallan kannalta tämä on arveluttavaa. Suomalaisen ääni ei kuulu, jos sitä ei edes pääse sanomaan.

 

Suurpääomalle ajetaan investointisuojaa kuin Manulle illallista. Yltiöliberaalinen talousjärjestelmä halutaan sementoida ikuiseksi ja uskallan väittää, että tämän talousjärjestelmän takuumieheksi on uumoiltu Natoa.

 

Tähän asetelmaan Syrizan kreikkalainen jytky ei sovi. Siksi Soinin pikkuporvarillisesti piti tuomita Syriza pahaksi kommariksi, jonka niskoille pitää kaataa kaikkien maiden proletaarien yhteiset synnit.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Mika Samuel Kiekkijev

Minulle jäi nyt epäselväksi mikä IPU:n toteuttamiskelpoinen vaihtoehto on?
Eikö olisi tärkeämpää esittää se, eikä esittä sitä mitä jollakin muulla ei ole esittää?

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

http://ipu.fi/

Tuolta löytyy vastaus. Jos, Mika, et jaksa vastauksia sieltä kaivaa niin kerron, että IPU:lla on ehdoton tahto seistä Suomen täyden itsenäisyyden ja puolueettomuuden takana. Siitä ei ole tinkimistä. Kiistätkö, etteikö suvereeni itsenäisyys ole toteuttamiskelpoinen vaihto? Se on toiminut ennen EU:ta ja tulee toimimaan EU:n jälkeenkin.

Mika Samuel Kiekkijev

Olen kyllä käynyt puolueenne sivustolla useaan kertaan, enkä kiistä, etteikö suvereeni itsenäisyys olisi mahdollinen, en missään nimessä kiistä.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko Vastaus kommenttiin #10

Vasta sitten homma on hanskassa, kun maamme kohtalo on omissa käsissämme - talous, kulttuuri, kansanvalta, tasa-arvo ja kaikki.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Otettakoon tarkasteluun Soinin ja PS:n Eu- ja Nato- kannanotot. Vähemmän mutta parempaa EU:ta, niinkö se oli? On täysin toivotonta muuttaa EU:ta, joka on Suomelle ongelma juuri siksi, ettei Suomen ääni kuulu niissä pöydissä, joissa asioista päätetään ja siten Suomen ja vielä vähemmän PS:n on mahdotonta vaikuttaa siihen, millaisilla päätöksillä Suomea lypsetään taloudellisesti, sotilaallisesti ja kulttuurisesti EU- tai Nato- maiden toimesta."
Ei olisi ollut eikä ole vieläkään toivotonta muuttaa EU:ta. Jos käytetään niitä mahdollisuuksia joita siellä oli/on mutta jos ollaan joka paikassa myötailemassä vaikka tiedetään että ollaan Suomen etua vastaan niin silloin asiat ei muutu Suomen tarvitsemaan suuntaan. Perussuomalaiset on kyllä tehneet sen minkä lupasivat ennen jytkyä mutta jytkykään ei riittänyt muuttamaan Suomen virallista alemmudentuntoa kun pyrkyrit järjestelivät omia henk.koht. etuuksiaan Suomen edusta välittämättä. Vielä neljä vuotta sitten oli paljon enemmän asioita joissa vaadittiin yksimielisyys mutta demarit ja kokkarit ajoivat suurten eu-maiden etua ja antoivat Suomelta sitä vaikutusmahdollisuutta pois saamatta mitään vastineeksi. Persut kyllä vastusti mutta voima ei riittänyt.
IPl:lla on monia hyviäkin ajatuksia mutta hirveesti en huuteleisi toisten soimeen vielä kun se kansanedustajuus ja sitä kautta vaikutusmahdollisuus on aika harsomaisen heiveröinen.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Erkki, sanoisin kyllä EU:n etsikkoajan menneen. Olisi palattava alkuun eikä kukaan jaksa enää innostua uudesta epäonnistumisesta. EU on ja pysyy lumeliittovaltiona vai miksi sitä kutsuttaisiin. Todellisessa liittovaltiossa osavaltiot ovat keskenään tasavertaisia eikä ole muutamaa päällepäsmäri osavaltiota, jotka tekevät mitä lystäävät ja pistävät muut maksamaan viulut. Jos alunperin EU:lle olisi säädetty Amerikan Yhdysvaltojen kaltainen perustuslaki, homma olisi voinut onnistua ja johtaa hyvää lopputulokseen, mutta nykyinen EU on erillissopimusten tilkkitäkki, josta saalistajat pitävät kynsin hampain kiinni kuitenkaan eduistaan luopumatta. Sen jälkeen voin hieman uskoa EU:n tasavertaisuuteen, kun joku kertoo, milloin ja miten Britannia ja Ranska luovuttavat ydinaseensa yhteisen liittovaltion valvontaan. Siihen saakka eu-satuja ei jaksaisi kuunnella.

Neljän vuoden takaisista hallitusneuvotteluista olen kanssasi pitkälti samaa mieltä.

Käyttäjän TimoKPerttil kuva
Timo Perttilä

Itsenäisyyspuolueen linja on täysin selvä kaikille, jotka ovat ehdokkaina, jäseniä, kannattavat puoluetta.
Lisäisin vielä, että hyvin iso osa kansastamme on Itsenäisyyspuolueen linjalla. Tosin on niin, että suuri osa tuosta joukkueesta ei ole saanut eteensä Itsenäisyyspuolueen ohjelmaa, (kiitos median) jossa kaiken a ja o on Suomen itsenäisyyden, oman rahan palauttaminen.
Itsenäisyyspuolueelle ei "missä EU, siellä ongelma" - viserrys riitä.
Itsenäisyyspuolue on EU/euro - vastainen.
IPU:lle on iso jymähdys, jos yksikin ehdokas pääsee eduskuntaan.
Itsenäisyyspuolue on huomannut, että kadunmiehenkin mielestä tilausta on.
Tämä tilaus on saatava äänestyspaikkoihin.
Suomen yhtenäisin aatos on Itsenäisyyspuolueen kokoonpanolla.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Timo, ymmärrän hyvin mitä sanot, mutta sen verran haluan saivarrella käsitteistä, etten itse koe olevani erityisen eu-vastainen, koska tällaiset käsitteet menevät helposti samaan sarjaan kuin neuvosto- tai usa-vastainen. Mieluummin käyttäisin eu:n mielistelijoistä käsitettä suomi-vastainen. Suomen puolesta toimittaessa ei tarvitse olla ketään vastaan, jos ei siihen suoranaisesti pakoteta. Kaikki joukolla mukaan palauttamaan Suomelle itsenäisyyttä ja omaa rahaa!

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Linja voi olla hyvinkin selvä mutta noin ihan käytännön vaikutusmahdollisuuksien maksimoinnin kannalta niin mitä luulet voisiko olla tarjolla sellainen puolue jossa mahdollisuudet vaikuttaa olisivat paremmat vaikka kaikki IPU-linjan periaatteet eivät siinä puolueessa olisikaan yhtä jyrkkiä.
Nimittäin nollasta aloittaminen on puolueellekin melko työlästä koska niinkauan kuin edustus on nolla on myöskin läpimenevät asiat melko lähellä sitä.
En mitenkään halua vähätellä IPU:n toimintaa mutta onko sillä oikeasti vaikutusmahdollisuuksia ja jos on niin milloin ?
Periaatteet on hyviä mutta jos ne on hirmu jyrkkiä niin niille voi olla vaikea saada laajempaa hyväksyntää.
Pyydän jo valmiiksi anteeksi jos joku ajatuksistani sattuis loukkaantumaan.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Sepä tässä hassua onkin kun itsenäisyyden vaaliminen pitäisi olla jokaisen suomalaisen puolueen arvomaailmassa ykkösenä. Valitettavasti näin ei ole kuten jokainen jolla on silmät päässään on voinut havaita. Itsenäisyys ja isänmaallisuus kaivetaan esille vain silloin kun niistä on hyötyä juhlapuheissa tai vaalipropagandassa. Ja raaka totuus on, etteivät ryvettyneet puolueet (siis niiden johto, joka määrittelee puolueen linjan) muutu ennen kuin saavat vaaleissa kunnolla takkiinsa. Tietysti aidosti ja hartaasti toivon, että kaikki puolueet ryhtyisivät voimalla ajamaan Suomen itsenäisyyttä ja suomalaisten etua. Tavoitteeni on, että IPU menestyy vaaleissa niin hyvin, että muiden on pakko muuttaa linjaansa ja ottaa ajamat asiat huomioon.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Paradoksaalista ettö blogin keskelle iskostuu autumaattisesti Eu:n videomainos, joka väittää/ehdottaa että Eu tekee työtä hyväksemme. Niin tai näin. Ihmettelen vain mihin suomalaiset sitä työtä tarvitsevat, mitä erinomaista jossain on, mitä täällä ei osattaisi itse, jos vain tahdotaan. Ehkä jenkeissä jotain, mutta Eu:ssa enpä tiedä.

Minä olen siinä käsityksessä, että suurin ongelma on suomalaisten henkinen epäitsenäisyys, sisäisen voimantunteen ja vapauden puute. Tietynlainen demariuden henki, joka on olemukseltaan jurnuttamista, ja jos ei ole jotain jolle jurnuttaa niin säikähdetään omaa vapautta. Ei uskalleta olla vapaita ja voimaantuneita.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Tosi hyvin sanottu, Perttu. Suomalaisille ei vieläkään ole mennyt perille Juteinin viesti "Arvon mekin ansaitsemme".

Toimituksen poiminnat