Tuokko Sivuston tarkoitus on herättää keskustelua kansallisista ja henkisistä arvoista snellmanilaisessa hengessä.

Turvasyyntakeeton Ranska

Mitä Ranskan presidentti Francois Hollande ajaa takaa pyytäessään Lissabonin sopimuksen mukaisten EU:n turvatakuiden käyttöönottoa? 

Terrori-iskun jälkimainigeissa Hollande julisti sodan "Islamilaiselle valtiolle", Isikselle. Kyse on ensisijaisesti muiden EU:n jäsenvaltioiden sotilaallisten ja muiden tarpeellisten voimavarojen valjastamisesta Ranskan ja sen ohella myös Naton käyttöön ja hyödynnettäviksi. Sotiminen on kallista ja on mukavampaa, jos sotaseikkailujen rahoittajat löytyvät naapurista.

Hollande hyödyntää terrori-iskun jälkeen Ranskaan kohdistuneen myötätunnon aallon kuljettamaan Ranskan etua Lähi-idässä. 

Oli miten oli. Joka tapauksessa EU:n Lissabonin sopimuksen 42.7. artiklan turvatakuisiin vetoaminen Naton jäsenmaalta on kovin kaukaa haettua. Jos sotilaallinen uhka todella kohdistuisi Ranskaan, ensimmäinen osoite turvatakuille olisi silloin Nato. 

Toiseksi, jos Ranska on joutunut sotilaallisen toimenpiteen kohteeksi (Isisin taholta?), se ei itse saisi silloin olla hyökkäyken osapuoli Syyriassa ja Lähi-idässä. 

Kolmanneksi: toistaiseksi näyttää siltä, että Ranskan (ja Belgian) kansalaiset ovat hyökänneet Ranskaa vastaan ja silloin tapahtumia pitäisi pitää Ranskan tai EU:n alueellisena sisällissotana... ja tämä kertoo Ranskan ja EU:n epäonnistuneesta siirtolaispolitiikasta. Hollande tuskin kutsuu muita EU-maita pommittamaan Ranskan slummiutuneita siirtolaislähiöitä!

Ranskan luonnollisia liittolaisia Syyrian konfliktissa on USA ja Britannia. Hollande ehti jo ehdottaakin, että länsi tekisi yhteistyötä Isisin lyömisessä Venäjän kanssa. Näillä kumppanuksilla on riittävästi asearsenaalia, jotta ne kykenevät konfliktin Lähi-idässä lopettamaan, jos vain tahtoa löytyy.

Jos Ranska, USA. Iso Britannia ja Venäjä eivät pääse sopuun keskenään konfliktin ratkaisusta, vaan ajautuvat pitkittyneeseen sodan kaltaiseen tilaan keskenään, ei ainakaan Suomen kannata asettua sodan osapuoleksi jompaa kumpaa osapuolta vastaan.

Suomelle riittää kun se "YYA-sopimuksen" hengessä estää Isisiä, Saksaa tai niiden kanssa liitossa olevaa maata hyökkäämästä oman alueensa kautta Ranskaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Siis Suomiki kautta ranttain liittous Venäjän kans! Ja muutenki sotahommilla ei tätäkhään asia ratkasta, pitäs neuvvotella ja sopia ja sopia.

Toimituksen poiminnat