Tuokko Sivuston tarkoitus on herättää keskustelua kansallisista ja henkisistä arvoista snellmanilaisessa hengessä.

Salven silakat ovat meidän

  • Kari Mynttinen: "Salve ja silakat HOK-Elannon - nyt ja tulevaisuudessa!"
    Kari Mynttinen: "Salve ja silakat HOK-Elannon - nyt ja tulevaisuudessa!"

Mistä HOK-Elannon ja Royal Ravintoloiden välisessä "silakkasodassa" oiken on kyse? Helsingin sanomien uutisoinnista ja erityisesti sen otsikoinnista, saa käsityksen, että jotakin aivan erityistä olisi tapahtunut. 

http://www.hs.fi/kaupunki/a1460435078909?ref=a-luet-

Ravintola Salvella ei ole uutta omistajaa. HOK-Elanto on ja pysyy Salven omistajana ja HOK-Elanto voi siten harjoittaa omistamaansa liiketoimintaa sopivaksi katsomassaan kiinteistössä. Salve -nimikin on rekisteröity HOK-Elannon nimiin.

"Tarjouskilpailun voitti kymmeniä ravintoloita omistava Royal Ravintolat, joka sekin on kiinnostunut jatkamaan paikkaa nimenomaan Salvena."

Helsinki on täynnä kiinteistöjä, joissa on toiminut monen moista ravintolaa eikä pelkästään tilojen vuokraaminen anna oikeutta omia itselleen edeltäjien liiketoimintaa. Kiinnostusta hyvinkin saattaa olla. Esimerkiksi kansainvälinen hampurilaisbrändi on vähentänyt toimintaansa Suomessa eikä vielä kukaan tilalle tullut ole otaksunut jatkavansa toimintaa edeltäjänsä nimellä, ainakaan ilman korvausta.

Vaikuttaa siltä, että ravintolatilojen uusi haltija haluaa esiintyä Salven "perillisenä" pitääkseen vanhan asiakaskunnan itsellään. 

Lopullisen ratkaisun tekee HOK-Elannon jäsenistö, joka todennäköisesti äänestää jaloillaan aidon Salven puolesta uusiin toimitiloihin: HOK-Elanto ja Salven silakat ovat meidän!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Aivan sama, kuka Salven omistaa. Pääasia, että Salve pysyy paikallansa salvena ja silakat silakoina.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Ei ole lainkaan sama. Salven historia on merimiesten ja satamajätkien historiaa. Mauton omistaja vaikuttaa silakoiden makuun. Sopusointu menneisyyden ja nykyisyyden välillä on tärkeä ravintolakulttuurissa. Aito, oikea tunnelma on tärkeä mauste!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Toinen "ravintolani" on Sea Horse. Omistajat vaihtuneet, siitä huolimatta tunnelma säilynyt kun sisustuksia ei ole modernisoitu. Asiakkaat vaatimuksineen luovat tunnelman ja silakoiden maun.
(Salven kautta lähdin merille 1964 ja meriltä eläköidyin 40v myöhemmin).

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko Vastaus kommenttiin #5

Tiedän Sea Horsen. Olen käynyt siellä lapsena vanhempieni kanssa ja luulen, että mulla on vanha valokuva, jossa vanhempani ovat ja se olisi siellä Sea Horsessa otettu.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kaupunki-osan toimittaja raportoi talousasioista... Olisi ehkä kannattanut lyhyesti käydä juttelemassa taloustoimituksen puolella ennen julkaisua.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Kovin epätäsmällistä on ollut myös Kauppalehden uutisointi asiasta, vaikka taloudellista tietämystä luulisi löytyvän.

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/salve-jatkaa-roy...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Oho, on tainnut taloyhtiön hallitus kuvitella omistavansa muutakin kuin pelkän liiketilan.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko Vastaus kommenttiin #8

...ja mahdollisesti liiketilan vuokraaja kuvitteli saavansa brändin halvalla kun ensin saa tilan haltuunsa.

Kaikki jää arvailun varaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

" Nyt on aika vahvistaa Salven legendaa ja tasoa. "

Se on menoa se. Hyvästi Salve !

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Ehkä siinä taloyhtiössä, mutta muuten tämä kohu vain nostaa arvoa ja tunnettavuutta.

Salvehan tarkoittaa latinaksi ja italiaksi sekä "terve(tuloa)" että "näkemiin".

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Jos Malmin lentokenttä tuhotaan ja Salve, en kaipaa enään synnyinkaupunkiini Helsinkiin. Savolaiset Helsinkiin rakentakoon Guggrnmeiminsa joka on sitä sivistystä.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Kun nyt otit puheeksi, niin eiköhän aidosta elämästä syntynyt Salve vedä enemmän turisteja Helsinkiin kuin Guggenheimi. Keinotekoinen, muualta matkittu ei yleensä ihmisiä viehätä.

Malmin lentokentän muistan myös lapsuudestani, ja Malmin hautausmaan ja sen takaisen kaatopaikan. Kaikkea ei sentään voi eikä tartte säilyttää.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Salven tunnelmaa juuri tuossa paikassa on vaikea siirtää muualle. Sisutus voidaan viedä ja tuoda tilalle jotain muuta vastaavaa, mutta ei se ole enää se Salve ikinä, jossa minä olen käynyt. Sääli.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Myönnetään. Aina kun saamme jotakin uutta, samalla myös menetämme jotakin, mutta siitä huolimatta uskon, että HOK-Elannon Salve uusissa tiloissa voi onnistua olemaan tunnelmallinen jatkumo entiselle. Mahdollisesti tiloista olisi pitänyt joka tapauksessa luopua... joko ennemmin tai myöhemmin. Onhan usein yrityksen toiminta siirretty esim. isompiin tiloihin kasvun pakottamana.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jos nimi Salve on HOK:kin omistama niin kelpaisikohan "Vanha Salve" nimeksi tälle perinteiselle ravintolalle? Joka tapauksessa asiakkaat nimittävät sitä Salveksi, riippumatta siitä, mitä juristit ovat mieltä.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Luulen, ettei "Vanha Salve" tai muu Salvesta johdettu nimi kelpaa. Olisi kenties eri asia, jos tilojen vuokraajan toimiala olisi muu kuin nimen haltijalla.

Toimituksen poiminnat