Tuokko Sivuston tarkoitus on herättää keskustelua kansallisista ja henkisistä arvoista snellmanilaisessa hengessä.

Populisti ja Paasikivi

http://www.formin.finland.fi/Public/default.aspx?contentid=346037&conten...

 

Pohjois-Kymen Paasikiviseuran 30-vuotisjuhlaa 9.5.2016 kunnioitettiin populistisessa hengessä.

 

Suomen ulkoministerin, populisti Timo Soinin mielestä USA:n ja Naton läsnäolo Itämerellä tuo turvallisuutta ja lisää vakautta alueelle. Populismista selkokielelle käännettynä tämä tarkoittaa, että mitä enemmän Venäjää eristetään ja kiikutetaan rautaa itärajoille, sitä turvallisemmaksi Eurooppa ja Itämeri tulevat. Varmaan Naton ohjuspuolustusjärjestelmäkin on Soinin käsitteistössä "turvallisuutta ja vakautta" lisäävä. http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016051221550653_ul.shtml

 

Väite on pelkkää huuhaata. Ehkä Washingtonin rukousaamiaisen synnyttämää toiveajattelua saada Venäjä transatlanttiseen kuristusotteeseen? Jos "maailmanpoliisi" ajaa Venäjän nurkkaan, lopputulos tulee olemaan sama kuin Mikkelin panttivankidraamassa: sivulliset joutuvat kärsimään.

 

Presidentti Juho Kusti Paasikiven tunnettujen fraasien mukaan viisauden alkuna on tosiasioiden tunnustaminen eikä Suomi voi maantieteelleen mitään. Soini yritti näitä viisauksia muuttaa toiseksi hokemalla anti-paasikivimäisesti, että Suomi on aina ja ikuisesti ollut ja oleva osa Länttä niin kulttuurisesti kuin taloudellisestikin ja Suomen intressit ovat lähes samat kuin USA:n.

 

Totta kyllä, Paasikivi oli kokoomuslainen, mutta ulkopoliittisena ajattelijana kovin kaukana nykyisestä jatkosodan juoksuhautoihin jämähtäneestä Kokoomus-johdosta. Tähän veneeseen Soini vaikuttaa purjeensa nostaneen.

 

Mahatma Gandhi tulkitsi, että Intia joutui kolonialismin uhriksi siten, että ensin tulivat kauppiaat, ja sitten sotilaat. Latviaan tulivat ensin lähestyssaarnaajat, sitten kauppiaat ja lopuksi sotilaat. Kaava on pienin muutoksin sama, ehkä marssijärjestys muuttuu. Kauppa, uskonto ja sotilaat! Tämä on hyvä muistaa. "Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vain Soinin siunauksella hallitus pysyy koossa ja Soini ministerinä.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Herra se on herrallakin. Kenen rukousaamiaista syöt, sen lauluja laulat!

Toimituksen poiminnat