Tuokko Sivuston tarkoitus on herättää keskustelua kansallisista ja henkisistä arvoista snellmanilaisessa hengessä.

Remmiä kansalaisille

Keskustan Juha Sipilä ja Kokoomuksen Petteri Orpo ovat löytäneet toisensa. Kansan suun sulkijoina. Sipilä ei hyväksy sitä, että perussuomalaiset mitenkään osallistuisivat keskusteluun Suomen EU-jäsenyydestä ja Orpo säestää häntä liikuttavan yksimielisenä. Turparemminä käytetään hallitusohjelmaa, vaikka siinä ei ole sovittu, eikä voidakaan sopia kansalaiskeskustelusta mitään... ja eikö kansanedustajilla ole suorastaan velvollisuus osallistua Brexitin jälkeiseen kansalaiskeskusteluun ja tilannearvioon? 

http://yle.fi/uutiset/valtaosa_perussuomalaisten_kansanedustajista_halua...

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_eu-vastaisuus_rikkoo_linjaa__tut...

Keskustelun tyrehdyttäminen oli jo Matti Vanhasen lempivirsi - erityisesti maahanmuuttokriittisyys oli melkeinpä kriminalisoitu kuten myös EU-vastaisuus. Pääministeri Sipilä on tosin pyrkinyt hoitamaan turvan tukkimiset ex-kollegaansa hienovaraisemmin. Vanhanenhan onnistui saamaan Keskustan kannatuksen syöksykierteeseen ja Perussuomalaiset jytkynosteeseen kiellettyään koko kansaa ottamasta kantaa mainittuun ongelmaan. 

Jos nykyisillä puolueilla, erityisesti Keskustalla ja Kokoomuksella, ei ole kykyä käydä demokraattista keskustelua ajankohtaisista asioista, on syytä korvata ne uusilla tai vähintään vaihtaa miehistöä. Sipilä ja Orpo ovat osoittaneet, etteivät ole tehtäviensä tasalla. He ovat vain inttäneet, ettei keskustelua tarvita ja Suomen paikka on ikuisesti EU:ssa ja eurossa riippumatta siitä kuinka paljon suomalaisia lypsetään! Samalla nuo onnettomat tunarit lähettävät ikävän viestin EU:n byrokraateille, että Suomi on valmis tyytymään asemaansa EU:n pohjasakkana eikä ole valmis kamppailemaan elintärkeistä eduistaan. Eihän kansanäänestys vielä johda välttämättä eroon EU:sta, mutta mahdollisuus sen järjestämisestä jo viestittää, etteivät suomalaiset ole tyytyväisiä nykyisiin sopimuksiin ja että niitä olisi syytä tarkistaa Suomen ja suomalaisten etuja paremmin huomioiviksi.

Suomella ei ole syytä odottaa muiden päätöksiä. Nopeat syövät hitaat ja erityisesti Brysselin suomensyöjät odottavat vesi kielellä täyttääkseen pohjattoman vatsansa Suomella. Suomen on tiedettävä itse oma parhaansa ja edettävä sen mukaisesti.

Kehoitan kaikkia vastuunsa tuntevia. ei-populistisia kansalaisia allekirjoittamaan kansanäänestyksen mahdollistavan kansalaisaloitteen.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2058

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tätä menoa eduskunnasta putoamista pelkäävät persujen kansanedustajat repivät hallituksen hajalle. Se lienee putinistien ykköstavoite tämän päivän Suomessa.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Olet täysin väärässä. Putinistien ykköstavoite on estää liberaaleja tai edistysläisiä pääsemästä valtaan Suomessa. ;)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Niin laiskoja ja kunnianhimottomia eivät ole edes putinistit : D

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko Vastaus kommenttiin #7

No, saavatpahan sentään Suomen thatcheriläiset uuden idolin Theresa Maysta. Eipä tiedä, vaikka Suomen theresalaiset alkaisivat ajamaan Suomen eroa EU:sta!

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Mistä Sipilän tai Orpon toimenpiteestä tai lausunnosta seuraa johtopäätös, että he ovat estämästä kansalaisia keskustelemasta EU:sta? Tai perussuomalaisia? Minulta on sellainen jäänyt huomaamatta. En ole seurannut heidän kaikkia tekemisiään. Ministereillä ja puheenjohtajilla on tietenkin oikeus kertoa omat mielipiteensä niin painokkaasti kuin kulloinkin haluavat. Hallitusohjelmaansakin he saavat toteuttaa.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Tietenkään he eivät suoraan sano, että keskustella ei saa, mutta se on luettavissa rivien välistä.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000120731...
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/orpo-y...

Miten mainitsema keskustelu (Orpon "kansanäänestyspuheet) erilaisine mielipiteineen ja argumentteineen voi olla "vastuutonta"?

Entä tämä Sipilän lausahdus: "Suomen tilanne on selvä. Me hallitus ja oppositio yhdessä rintamassa varmistamme, että EU-projekti jatkuu, Sipilä kommentoi Ylelle." Millä diktatorisilla valtuuksilla, kysyn vaan?

Se mitä hallitusohjelmassa ei ole, siihen ei kenenkään ole syytä vedota - ei puoleen eikä toiseen.

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Ministerit kertoivat kantansa niin, että ei jäänyt epäselväksi. Ei sitä tarvitse keskustelukielloksi tulkita, koska elämme demokratiassa.

Kyllähän Sipilä saa varmistaa EU-projektin jatkumisen, parhaansa mukaan.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko Vastaus kommenttiin #5

Kantansa voi toki suoraan ja rehellisesti kertoa. Edellisessä viestissä lainasin Sipilän kommenttia, jossa hän kertoi hallituksen ja opposion YHDESSÄ estävän eroaikeet. Se vie uskottavuuden hallituksen lisäksi myös opposion tarjoamalta vaihtoehdolta. Se viittaa jonkinlaiseen eu-juntan salaliittoon. EU on kaikissa maissa toiminut demokratian näivettäjänä. Länsimaisen "demokratian" olemassaolo on vähemmän uskotavaa kuin joulupukin.

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa Vastaus kommenttiin #8

Oppostiopuolueiden keskuudessa on EU:n puoltajia yhtä lailla kuin hallituspuolueiden. Se ei ole hallitus vs. oppositio -asia vaan kansallinen kysymys.

Miksi lähtökohtasi on oletus salaliitosta, kun EU-politiikkaa voi tehdä myös avoimena yhteistyönä - kuten näyttävät ainakin tältä osin yrittävän?

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko Vastaus kommenttiin #11

Tietenkin, myös EU:n vastustajia on kaikissa puolueissa - niin oppositio- kuin hallituspuolueiden. Juuri siitä syystä on erikoista, että Sipilä pyrkii puhumaan kaikkien suulla, ja omituisinta on se, ettei opposio älähdä ja syytä hallitusta vääristelystä. osoittaa hallituksen ja opposition yhteisen sylttytehtaan olemassaolon... ja jo sen salaaminen muuttaa vuorosanat näytelmän roolisuorituksiksi.

Todellinen valta ei EU:ssa ole julkista eikä se perustu demokraattisesti valittuihin edustajistohin, joille kansa olisi sen luovuttanut. EU:ssa demokratian lavasteet, mutta ei todellista kansanvaltaa. Lähtökohtani ei ole ollut salaliitto, vaan se on seurausta EU:n näennäisdemokratiasta, jossa byrokraatit yhdessä suuryritysten kanssa ovat anastaneet vallan kansalta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo Brexit sattui persuille sopivasti gallupkannatuksen romahtaessa.
Nyt heillä on oiva tilaisuus yrittää ratsastaa uuden olettamansa mielipideaallon harjalla ja profiloitua uudelleen EU-vastaiseksi.
Vielä vuosi sitten Soinikin ilmaisi melko suoraan, että niin EU kuin eurokin on hyväksi Suomelle. Mistään muusta ei hallitusta muodostettaessa pähkäilty niin paljon kuin siitä ovatko persut luottamuksen arvoisia hallituskumppaneina.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niinpä tuo ehti. Ja yritttää epätoivoisesti pitää toista jalkaansa keskustassa edelleen - kunniapuheenjohtaja kun on.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko Vastaus kommenttiin #12

Mielenkiinnolla seuraan, mitä Kansalalaispuolue eli Väyrynen tekee. Ehkä hän pysyy Keskustapuolueen jäsenenä kunnes hänet erotetaan siitä - jos erotetaan. Kun Kansalaispuolue on rekisteröity puolueeksi, Keskustan sääntöjen mukaan Väyrysen tulisi erota toisesta. Väyrysen metkut tuntien ei voi olla varma, kumman vaihtoehdon hän valitsee. Todennäköisesti kuitenkin Kansalaispuolueen, koska vain se tarjoaa hänelle himoitun presidenttiehdokkuuden. Tosin Väyrynen on antanut lausuntoja, että hän kannattaa istuvan presidentin jatkokautta, mutta se voi muuttua ja muuttuu kun huomataan, että vain Väyrynen voi pelastaa Suomen turmiolta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #13

Sait näköjään suosittelijan kommentillesi! ;)

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Sipilä ja Orpo kieltämässä kansalaiskeskustelua? Kaipaisin hieman rehellisempää lähestymistapaa asiaan. Voihan noinkin totena väittää mutta uskottavuuden voi menettää vain kerran.

En ole huomannut että ketään olisi kieltänyt keskustelua em asiasta. Sensijaan olen huomannut että esim tässä blogialustassa puolenkymmentä tyyppiä valittaa surkealla äänellä päivästä toiseen miksei asioista keskustella eivätkä itse mitään muuta teekään.

Olisiko tullut jossain vaiheessa mieleen ettei asia juuri ketään kiinnosta. Miksi kansalaiset pitäisi pakottaa keskustelemaan jonkun pienen vähemmistön päivästä toiseen esittämän lapsellisen jankkauksen ja riidanhaaston takia?

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Tomi, otaksutko tosiaan naiivisti, että kierot poliitikot sanovat mitään suoraan? Tietenkään Sipilä ja Orpo eivät ole yrittäneet tyrehdyttää keskustelua karvahattujen kantakuppilassa, mutta puuttuminen kansanedustajien mielipiteenilmaisuun on jo sellaisenaan mussolinimaista mullikointia. Tietohan perustui YLE:n perussuomalaisille kansanedustajille tekemään kyselyyn ja siten se oli median kiinnostuksen kohteena. Tietenkin voitaisiin käyttää myös kulunutta ilmaisua, että Sipilä halusi "viheltää pelin poikki" ja Orpo hiihti perässä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Miksi kansalaiset pitäisi pakottaa keskustelemaan jonkun pienen vähemmistön päivästä toiseen esittämän lapsellisen jankkauksen ja riidanhaaston takia?"

Briteissäkin tätä ihmeteltiin ja sitten ne kysyi kansalta eikä se ollutkaan vähemmistö.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#18

Niinpä teki ja siksipä on tärkeää ettei kansalaisille valehdella avoimesti päin naamaa.
Nyt kun valuutan arvosta on sahattu hieman pois niin se samainen kansa kyselee kuka niin suuren summan varasti. Kenen taskuun ne rahat päätyivät.
Ja kun sikäläistä keskustelua seuraa niin nyt kysellään keneltä käydä perimässä tappiot takaisin. Ne joutuvat laittamaan vahingot keskenään kiertämään samaan aikaan kun isot pojat nauravat taustalla. Nyt tuli tilipäivä.

Ja vaikka lupaus oli että jatkossa kaikki britit päättävät asioistaan itse, ei kukaan osaa vastata mistä itse kukin nyt sitten itse päättää? Sikäläisistä maataloustuista, koroista, oikeudestaan opiskella ulkomailla vai mistä?

Se on meillekin tuttua propagandaa eli paskapuhetta. Historiasta kiinnostuneet löytävät vastaavia valheita punakapinaa johtaneiden, kansanäänillä asemaansa nostettujen kalifien kirjoituksista. Alusta asti oli itsestäänselvää että tekojensa seurauksista niistä ei ollut vastaamaan. Saivatpa nyt kansakunnan jaettua valheellisilla lupauksilla kahtia kymmeniksi vuosiksi.

Se on itse asiassa ihan hauskaista seurata miten joka ikinen exit-puolen väite sulaa kuin tuhka tuuleen. Enpä haluaisi olla britti nyt. A nation divided in two, kuten siellä sanotaan. Pahimmillaan edessä on kansallisvaltion loppu. Vain koska näin äänestettiin Cameronin populismin vuoksi.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Kaikesta mustamaalauksesta huolimatta brittien valtakunnassa on kaikki hyvin, jopa paremmin kuin ennen äänestystä. Suomenkin valtakunnassa kaikki voisi olla paremmin ja EU:sta eron jälkeen tulee olemaan!

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Sipilä ja Orpo tietävät että näin kävisi Suomessakin, siksi he ovat kusi sukassa.

Toimituksen poiminnat