Tuokko Sivuston tarkoitus on herättää keskustelua kansallisista ja henkisistä arvoista snellmanilaisessa hengessä.

Ontuva Eriksson

Palaan eutasasia -keskusteluun, vaikka olen jo kirjoittanut aiheesta eikä minulla ole enää muuta sanottavaa kuin joitakin hajanaisia huomioita. Ikävää, että abortti ja eutanasia usein niputetaan yhteen, vaikka molemmissa on omat erityiskysymyksensä. Emme pääse mihinkään siitä, että usein puolustajat ja vastustajat ovat samoja ihmsiä.

http://tuokko.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/98434-tuokko-viel%C3%A4-...

http://tuokko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/90807-tuokko-soraiselle-ja-alsiol...

Edellisistä kirjoituksistani on jo vuosia, mutta en ole mielipidettäni muuttanut. Nyt kun eutanasiasta tehty kansalaisaloite on päässyt eduskuntaan asti, niin kysyn, miksi niin monet järkevinä pitämäni henkilöt kannattavat sitä?

Monet kuvittelevat varmasti ajavansa "hyvää ja armeliasta" vaihtoehtoa ja heillä on mielikuva kärsivästä, jonka viimeiset hetket ovat täynnä tarpeetonta kärsimystä. Hyvä saattohoito kuitenkin poistaa tämän ongelman ja siksi se on saatava kaikkien ulottuville.

http://yle.fi/uutiset/3-9456654

Maissa, joissa eutanasia on hyväksytty, se näyttää laajentuneen ongelmaksi. Tässä tapauksessa ongelmaksi määritellään tapaukset, joihin eutanasiaa ei alunperin ajateltu: itsensä tarpeettomiksi kokemat ihmiset.

Nyt kun tuloerot ovat kasvaneet, eutanasia on yhä enemmän taloudellisen tasa-arvon kysymys. "Ontuvan Erikssonin" taakka on huomattavasti suurempi vähätuloisilla, jotka joutuvat tekemään taloudellisiakin uhrauksia sairaalloisen vanhuksen hyväksi, kun taas ylisuurta eläkettä saavan omaisten kannattaa pitää "lypsävä lehmänsä" hengissä mahdollisimman pitkään. Kuten ulkomailta olemme saaneet lukea entiset valtionpäämiehet pidetään hengissä vaikka aivokuolleina vihanneksina. Silloin ei kustannuksista ja niiden maksajista välitetä eikä puhuta.

Jokainen terve ja elinvoimainen on taakka läheisilleen, kuka mistäkin syystä. Kukaan ei ole täydellinen. Jokainen meistä on "ontuva Eriksson", jonka kuolemasta moni on hyvillään. Me olemme epätasa-arvoisia ennen kuolemaa, ja kuten joku viisas on todennut, erityisesti kuoleman jälkeen. Eikä eutanasia tee taloudellisessa tasa-arvosta poikkeusta: toisille tehdään mielellään ja toisille ei millään!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän teuvomast kuva
Teuvo Mast

Se on mukava että olet kuntoutunut tuohon tasoon terv tepivaari

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko

Kiitos... mähän oon ilmetty teräsvaari! :)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Todelliset fyysiset ja psykkiset hermotuskat ovat jääneet ehkä toistaiseksi onneksi kokematta.

Käyttäjän Tuokko kuva
Jarmo J Tuokko Vastaus kommenttiin #3

Aimo, toivottavasti pysyvätkin poissa.

Toimituksen poiminnat